Ohjelma 2017

VUODEN 2017 PÄÄPUHUJAT

Näyttelijä ARMI TOIVANEN

Tapahtumassa nähdään puhujana myös tamperelaislähtöinen näyttelijä Armi Toivanen.PUTOUS -ohjelmassa ja lukuisissa elokuvissa näytellyt Armi on viime aikoina kuvannut Cheekistä kertovaa Veljeni vartija -elokuvaa ja juontanut Radio Helsingin aamulähetyksiä.

Tubettaja MMIISAS

22-vuotias Miisa Rotola-Pukkila eli tubettaja Mmiisas on yksi Suomen suosituimpia tubettajia, jonka kanavilla on yli 300 000 seuraajaa. Miisa valittiin viime vuonna myös sadan vaikutusvaltaisimman suomalaisen joukkoon. Mistä kaikki lähti ja miten tähän on päädytty? Tule kuulemaan Miisan tarina.

Mmiisas - Kuva: Henri Juvonen

Mentaalivalmentaja MELINA NIEMI

Mentaalivalmennus ja menestyksen portaat. Voittoisten Nuorten Leijonien taustajoukoissa 2016 oli mukana myös yrittäjä ja valmentaja Melina Niemi, joka vastasi joukkueen mentaalivalmennuksesta. Henkisessä valmennuksessa keskityttiin miettimään aina tätä hetkeä sen sijaan, että mietittäisiin mestaruutta, voittoa tai tappiota.

WORKSHOPIT (Klo 13:30-14:15 ja 14:20-15:00)

- Workshopeihin ilmoittaudutaan paikan päällä. Osaan workshopeista on paikkoja rajoitetusti.

Workshop 1: Ilkka Koppelomäki -  Uskalla innostua

llkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja, joka on erikoistunut mielen hallintaan ja tavoitteiden toteuttamiseen. Ilkan perustama Uskalla Innostua -tiimi on inspiroinut tuhansia suomalaisia itsensä ja oman elämänsä kehittämiseen vuodesta 2007 lähtien. Ilkka on taustaltaan kilpatriathlonisti ja hän on toiminut yrittäjänä hyvinvoinnin parissa yli kymmenen vuotta. Ilkan missiona on auttaa suomalaisia itsevarmemmiksi ja hyvinvoiviksi oman elämänsä toteuttajiksi. Ilkka on kouluttanut ympäri Suomen ja ollut asiantuntijana eri medioissa mielen hallintaan, innostumiseen, itsensä johtamiseen ja oman elämän toteuttamiseen liittyen. 

Ilkka Koppelomäki

Workshop 2: Nordea ja Biancaneven Elina Loueranta - Unelmat ja miten niistä syntyy yritys?

Biancaneven Elina Loueranta

Pirkamaan vuoden 2016 nuoreksi yrittäjäksikin valitun, vaatetusyritys Biancaneve Oy:n yrittäjä ja pääsuunnitelija Elina Louerannan tarinaa päästään kuulemaan Liekeissä-workshopissa. Vuonna 2006 perustelttu Biancaneve suunnittelee mittatilaustyönä valmistettavia kisa-asuja taitoluistelijoille ja fitness-urheilijoille sekä urheiluvaatemallistoa laatutietoisille alan harrastajille.

 

Workshop 3: M Room - Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku

M Roomin Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku

M Roomin tarina sai alkunsa vuonna 1998 partureiden MM-kisoista. Soulissa Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku pohtivat pitkien kisapäivien aikana suomalaisen parturi-kampaamokulttuurin muutosta, ja varsinkin miesten asemaa parturi-kampaamoiden asiakkaina. Miehet eivät enää saaneet heille sopivaa palvelua alalla, jossa liikkeet ja toimintatavat rakennettiin naisten tarpeiden ja toiveiden mukaisiksi.

Nyt, vuonna 2017 ollaan siinä tilanteessa, että M Roomin francising-ketju toimii seitsemässä maassa. Yhdysvaltoihin on suunnitteilla yli 200 liikettä vuoteen 2020 mennessä. Miten siinä näin kävi ja mikä on ollut kaksikon resepti menestykseen? Tule kuulemaan M Roomin huikea tarina.

 

Workshop 4: ManpowerGroup - Erotu massasta työnhaussa!

Manpowerin workshopissa kuulet työnantajien odotuksista ja saat ideoita siihen, miten voit erottua massasta ja jäädä rekrytoijalle mieleen. Saat käytännön vinkkejä työnhaun eri kanaviin, hakemuksen tekemiseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen. Nämä vinkit kannattaa poimia!

 

Workshop 5: Nordea ja Ensimetri - Unelmasta yritykseksi, neuvoja yrityksen perustamiseen

Mietitkö oman yrityksen perustamista? Tässä workshopissa saat paljon hyödyllistä tietoa yrityksen perustamiseen liittyvistä asioista.

 

Workshop 6: Naskali Leather ja Mansen Suutari - Intohimosta ammatti

Jyri Naskali

"Isku iskulta, väistö väistöltä, pisto pistolta. Karskia, mutta niin kaunista."

Miten yli 200 nyrkkeilyottelua kolunnut ja yli 12 vuotta parturikampaajana toiminut Jyri Naskali päätyi tekemään nahkarusetteja käytetystä nahasta? Naskalin nahkarusetti edustaa rohkeutta, unelmien saavuttamista ja toteuttamista sekä suomalaista sisua. Jyri Naskali kertoo Liekeissä -tapahtumassa miten syntyi Naskali Leather.

Mansen Suutarin Tuija Suonpää ja Auli Tikkanen kertovat miten heidän intohimostaan tuli ammatti. 

 

Workshop 7: Twerkkausammattilainen Tia-Maria Sokka

Tia-Maria Sokka

Tia-Maria Sokka eli Tinze on Suomen ensimmäinen twerkkauksen ammattilainen. Hän löysi twerkkauksen jo vuosia sitten, kun laji oli vielä Suomessa tuntematon. Twerk with Tinze -brändin myötä hän on esiintynyt maan kovimpien artistien kanssa samalla lavalla. Tänä syksynä hän perusti myös oman tanssikoulun Tinze Twerk Studion. Liekeissä -workshopin haastattelussa kuullaan, millaista lajin pioneerin tie on ollut ja mihin se on häntä vienyt.

 

TAPAHTUMAN HISTORIA

Mistä kaikki oikein lähtI vuonna 2015

Tampereen alueelta valmistuu tuhansia nuoria vuosittain työelämään tai jatkokoulutettavaksi – päätyäkseen työelämään muutama vuosi myöhemmin. Valitettavan moni joutuu myös odottamaan ensimmäistä työpaikkaansa. Paljon odotuksia ja unelmia, ehkä myös pelkoja ja huolia, liittyy työelämään siirtymiseen. Muuttuuko elämä ”aikuisena” tylsäksi? Saanko töitä? Saanko oman alan töitä? Vastaako työelämä lainkaan odotuksia? Liekeissä-tapahtumalla halutaan viestiä, että vaihtoehtoja on ja niitä on paljon! Yksi näistä vaihtoehdoista on ammatillisten unelmien toteutuminen yrittäjyyden kautta. Yrittäjyyttä voi toteuttaa toimialalla kuin toimialalla. Usko omiin unelmiin, tee työtä niiden eteen ja ne saattavat toteutua!

Tampereen kaupungin elinkeinotoimen tehtäväkenttään kuuluu tarjota kaupungissa parhaat mahdolliset puitteet työllistyä joko yrityksiin, julkiselle sektorille tai muihin organisaatioihin – tai yrittäjäksi! Kaupunki halusi levittää tietoisuutta yrittäjäksi ryhtymisestä sekä rohkaista nuoria kokeilemaan omia siipiään myös yrittäjyyden kautta. Ideariihet elinkeinotoimen kanssa syksyllä 2014 tiivistivät tapahtuman nykyiseen muotoonsa: tarjoamme huippulaadukkaan ja monipuolisen kattauksen nuorten omia yritystarinoita niin monelle tamperelaisnuorelle kuin vain mukaan haluaa osallistua! Tapamme toteuttaa tapahtumaa on tiiviissä yhteistyössä eri toisen asteen oppilaitosten sekä korkeakoulujen kanssa.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2015. Suomen vetovoimaisimmat puhujat ja workshop-tarjonta keräsivät kokopäivätapahtumaan lähes 500 osallistujaa lukioista, ammattioppilaitoksista sekä TAMK:sta. Ensimmäisen vuoden pääpuhujina olivat silloinen Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck sekä Jounin kaupan kyläkauppias, some-taituri Sampo Kaulanen. Workshopeissa käsiteltiin yritystarinoita eri toimialoilta. Tapahtuman somekanaviin tuotettiin lisää yritystarinoita – osa pienimuotoisempaa yritystoimintaa opintojen ohella, osa isompia kasvuyrityksiä. Hieno oivallus oli, että nuoria yrittäjiä yhdisti kaikkia innostus ja intohimo omaan tekemiseen riippumatta siitä, kuinka isoa liiketoimintaa harjoitettiin. Kaikki on eteenpäin ja oppia elämän varrelle!

Lopputulemana ensimmäisen vuoden tapahtumasta oli, että tätä ehdottomasti lisää. Joka vuosi. Tehdään tästä tamperelainen perinne. Integroidaan nuoret ja oppilaitokset mukaan ideoimaan ja toteuttamaan tapahtuman sisältöä. Tehdään Tampereesta kaupunki, jossa on innostunut yrittämisen meininki ja hienoja nuorten omia yritystarinoita!

-Salla Aaltonen, projektipäällikkö 2015